Het bestuur

Het bestuur van de BBGN stelt zich voor

Het bestuur van de branchevereniging voor bosbadgidsen bestaat uit enthousiaste bosbadgidsen, die het belangrijk vinden dat de belangen van bosbadgidsen worden behartigd, dat bosbaden bijdragen aan het welzijn van mens en natuur én dat bosbaden een steeds grotere plek krijgt in Nederland. Met hart voor natuur en mens zetten zij zich in voor de vereniging.

Femke Banga – Voorzitter

Femke Banga is Shinrin Yoku- oftewel bosbadgids. Verder werkt zij als fotograaf en heeft zij een achtergrond in onder andere de reguliere gezondheidszorg, wildplukken, alternatieve geneeswijzen en spiritualiteit. Algemene deler in al haar bezigheden is een samenwerking met de Natuur(wijsheid).  

“Toen ik de eerste keer een bosbad ervoer, voelde ik meteen dat dit een perfecte combinatie is tussen zorg en Natuur.  ‘Weer samen met de Natuur leven, waarbij de Natuur voor ons zorgt en wij voor de Natuur!’ Ik geloof erin dat dit het pad is naar een gezonde(re) toekomst voor zowel mens als planeet.  
Vanuit mijn passie is mijn doel om zoveel mogelijk mensen met bosbaden in aanraking te laten komen en de verbinding met zichzelf, anderen en de Natuur in de grootste zin van het woord te hervinden. 

Verbinding
is dé voedingsbodem voor groei & ontwikkeling. Daarom ben ik super enthousiast dat ook bosbadgidsen zich verenigen en de verbinding met elkaar zoeken; samen maken wij het verschil!
Als bestuurslid van de Branchevereniging Bosbadgidsen Nederland draag ik graag mijn steentje bij, om dit mooie ‘ mycelium’ te laten floreren!” 

Femke Banga bosbadgids

Gudrun Feldkamp – Secretaris

Gudrun Feldkamp is oprichter van Bosbadderen en de Forest Bathing Academy. Daarnaast werkt ze voor ‘De Stad uit’. Hier neemt ze kinderen uit versteende wijken in Rotterdam (en hun ouders) mee naar buiten om de natuur te ervaren.

Farahnash Soehklal – Penningmeester

Farahnash Soekhlal is Shinrin Yoku gids, gecertificeerd bij de Forest Bathing Academy. Verder werkt Farah als lokale consultant gericht op het maken van sociale impact in de stad, en heeft zij een bachelor in Culturele Antropologie en een master in Medische Antropologie en Sociologie afgerond. Farah is geboren en getogen in Vlissingen, Zeeland.

“Omringd zijn door bos, zee en strand was vanzelfsprekend voor mij, totdat ik verhuisde naar Rotterdam om te studeren. Door de drukte van de stad besefte ik  wat natuur en mens voor elkaar betekenen, hoe wij onderdeel zijn van de natuur en ook hoe ver we van natuur af kunnen staan.
Van jongs af aan, ben ik geïnteresseerd in welzijn, gezondheid, heling en wat dit allemaal kan betekenen. Medische antropologie specifiek, is de studie van gezondheid, ziekte en genezing als culturele verschijnselen. In wat mensen denken en doen omtrent ziekte en gezondheid, komen de culturele en sociaal geconstrueerde opvattingen naar boven.

Zelf ben ik begonnen aan mijn ‘healing journey’ toen ik 19 was. Ik begon toen met reguliere praattherapie. Toen leerde ik dat patronen en trauma’s zich ook opslaan in je lichaam, en dat naast het begrijpen van gedrag het net zo belangrijk is om met je lichaam aan de slag te gaan. Een van de manieren om dit te doen, is meer in de natuur zijn. De natuur en de seizoenen zijn als een leerschool voor mij. De lessen die ik daaruit haal, wilde ik doorgeven aan anderen en zo ben ik beland bij forest bathing! Naast een helende werking, laat forest bathing me ook weer kind zijn. Soms vergeten we hoe fijn het kan zijn om de tijd te vergeten, rond te dwalen zonder doel en gewoon lekker buiten te spelen.

Als bestuurslid van de Branchevereniging Bosbadgidsen Nederland wil ik graag bijdragen aan het laten bloeien van deze mooie community.”

Bosbadgids Farhanash

Ada de Vette – Algemeen bestuurslid

Ada de Vette is bosbadgids en wandelcoach voor mensen die een burn-out hebben (gehad) en op zoek zijn naar een nieuwe balans in het leven. Ze is oprichter van Agaat coaching en forest bathing.

“Al van jongsafaan was ik graag buiten. Achter op het landje bij de dijk waar ik woonde in Rotterdam Zuid was ik altijd aan het spelen in het groen. Lekker buiten zijn en genieten van de natuur om me heen. Ik wist het nog niet, maar ik was toen al een bosbadgids in de dop.

Ook nu nog neeem ik mensen graag mee naar buiten. Of het nu in mijn coaching is, of in de bosbaden die ik organiseer. Ik geniet ervan om mensen weer het kind in zichzelf te leren ontdekken.
 
Ik ondersteun het belang van bosbaden voor het geestelijk welzijn van mensen, en het is mijn droom om bosbaden een plaats te laten krijgen in de GGZ, en in burn-outpreventieprogramma’s van organisaties. Dat is voor mij een belangrijke motivatie om bestuurder te zijn van de branchevereniging.”

Birgit Snelleman – Algemeen bestuurslid

Birgit Snelleman is wandelcoach, (natuur)bewustzijnsmentor en gecertificeerd bosbadgids via de Forest Bathing Academie. Daarnaast vrijwillige boswachter bij Staatbosbeheer op de Veluwe, waar haar roots liggen.
Als Verbinder in Vitaliteit is zij actief met name in het bedrijfsleven en gepassioneerd om mens en natuur (meer) in verbinding te brengen via de eigen-wijsheid van de natuurlijke wereld.     

“Mijn jeugd in de Veluwse bossen zijn een dierbare herinnering die met het zelf ervaren van een bosbad weer tot leven kwamen.
De vonk voor de natuur werd tot vuur aangestoken en maakte mij naast certificering en uitvoering van bosbaden ook enthousiast een rol in het bestuur te bekleden.

Met elkaar en in verbinding de natuurliefde verder brengen.      

Ingrid Booster – Algemeen bestuurslid

Ingrid Booster is een Shinrin-Yoku gids (Bosbadgids) gecertificeerd door de internationale Association of Nature and Forest Therapy, gecertificeerd IVN-natuurgids én oprichter van het Bostherapiecentrum.

“Als kind was ik altijd in de natuur te vinden: bomen klimmen, slootje springen en liggen in het gras. Want door het bos ben ik in aanraking gekomen met het gevoel echt vrij te zijn. Nu is mijn passie en missie het begeleiden van mensen die een diepe verbinding (willen) voelen met het grote geheel van de natuur, met zichzelf en met anderen. De focus ligt daarbij altijd op de relatie tussen mens en natuur, eigen kracht, diepe ontspanning en de wijsheid van het eigen lichaam. Met mijn passie voor natuur wil ik graag als bestuurder van de Branchevereniging Bosbadgidsen zorgen dat bosbaden meer bekendheid krijgt en dat bosbaden erg helend is voor mensen.”

Kat Navotna – Algemeen bestuurslid

Als gecertificeerd Shinrin-yoku | Bosbad gids heeft Kat meer dan 420 groepen van particulieren en bedrijven mogen begeleiden om uit hun hoofd in hun hart te komen en de verbinding weer te voelen met de natuur en met zichzelf.
Als voormalige Forest Therapy trainer (ANFT) en oprichter van EcoNIDRA heeft ze meer dan 230 bosbadgidsen and 140 EcoNIDRA teachers opgeleid om deze missie nog meer te verspreiden. Als voorzitter van de Europese Raad van de Association of Nature and Forest Therapy heeft ze jarenlang haar diensten verleend om de Europese community van bosbad gidsen te ondersteunen. Dit werk zet ze voort als bestuurslid van de Branchevereniging Nederlandse Bosbadgidsen.

Stefanie Boomsma – Algemeen bestuurslid

Stefanie Boomsma is een aardse verbinder, gecertificeerd shinrin yoku gids, facilitator Spirit of the Wild, oprichter Academie voor Wilde Wijsheid & Natuurverbinding, bestuurslid BBGN en programma manager Nationale Parken bij IVN Natuureducatie.

“Ik koester een diepe liefde voor de natuur en ik herinner mensen graag op enthousiaste en avontuurlijke wijze aan de verbinding tussen mens en natuur. Ik laat je de ruimte ontdekken om jouw band met de natuur te versterken en de verwondering in de natuur te ervaren.

Het is voor mij de weg naar een mooiere toekomst, waar we weer in harmonie zijn met alles wat leeft.”